Husi güçleri Aden’de

Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki Arap devletlerinin Yemen’e yönelik hava bombardımanı devam ederken Husilerin ilerleyişi sürüyor.

Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki Arap devletlerinin Yemen’e yönelik hava bombardımanı devam ederken Husilerin ilerleyişi sürüyor. Husilere bağlı birlikler tanklar ve ağır silahlarla donatılmış konvoylar eşliğinde Güney Yemen’in en büyük kenti ve eski idari merkez Aden kentine girdi. Yerel kaynaklar birliklerin kent merkezinde yer alan Hur Meksar bölgesinde ilerlediklerini bildirdi.

Arap gücünün hava saldırıları altındaki Yemen’de Şii Husi güçlerinin ilerleyişi sürüyor. Aden’in Hur Meksar bölgesinde Husi birlikleri ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmada çok sayıda can kaybı yaşandığı kaydedildi.

Meaşik bölgesindeki cumhurbaşkanlığı sarayına ilerleyen Husi güçleri, Salih ve Hadi yanlısı gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışmada Husi güçlerinden 9, Hadi yanlısı güçlerden 6 kişi yaşamını yitirirken, çatışma bölgesindeki 5 sivilin de ölmesi ile kayıp sayısı 20 oldu.

Ayrıca Husilere bağlı başka bir güçte Kızıl Deniz’in güneyindeki Bab el Mandeb boğazındaki tugayı ele geçirerek boğazın kontrolünü sağladı.

RUS KONSOLOSLUĞU YAĞMALANDI

'Kararlılık Fırtınası' adıyla yapılan hava bombardımanları devam ederken Yemen'de, Rusya'nın Aden Başkonsolosluğu yağmalandı. Konsolosluk binası, yakınlarına düzenlenen bir bombardıman sebebiyle zarar gördü. Tahliye için gönderilen uçak ise ikinci kez başkent Sana'ya gitmek için havalandı.