Dört kentte en az 26 kişi gözaltına alındı

Colemêrg, Antalya, Eskişehir ve İstanbul'da sabah saatlerinde Türk polisi tarafından düzenlenen ev baskınlarında en az 26 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da birçok eve sabah saatlerine eş zamanlı polis baskınları gerçekleşti. 

Polis, herhangi bir gerekçe göstermeden Mehmet Çobaner, Mehmet Deniz ve Fırat Eren’i gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. 

ESKİŞEHİR: 8 GÖZALTI

Eskişehir’de de eş zamanlı ev baskınlarında İbrahim Binici, Yusuf Çelik, Emre Demirtaş, İbrahim Altun ile ismi öğrenilemeyen dört kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi açıklanmadı. 

COLEMÊRG: 9 GÖZALTI 

Kuzey Kurdistan'ın Colemêrg kentinde ev baskınlarında Barış Özdinç, Serhat Engin, Serkan Akdağ, Ferhat Çetin, Serkan Tan, Agit Kurt, Cahit Erdal, Mazlum Kurt ve Ali Sönmez gözaltına alındı. Gözaltına alınaların, 31 Mart yerel seçimlerinde Wan'daki irade gaspına karşı barışçıl protesto eylemleri nedeniyle gözaltına alındıkları bildirildi. Dosyada 24 saat avukat görüş kısıtlılığı bulunuyor. 

İSTANBUL: 2'Sİ ÇOCUK 6 GÖZALTI

İstanbul’da yapılan ev baskılarında 2’si çocuk 6 kişi, “örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltındı ve dosyalarına gizlilik kararı konuldu.