DBP: Demokratik siyasetin önü kapatılmak isteniyor

DBP Eş Başkanları, HDP'ye yönelik saldırıya tepki göstererek, "Sıkılan kurşunlar HDP’nin yarattığı özgür yaşam algısına sıkılmıştır" dedi.

DBP Eş Başkanları, HDP'ye yönelik saldırıya tepki göstererek, "Sıkılan kurşunlar HDP’nin yarattığı özgür yaşam algısına sıkılmıştır. Demokrasi karşıtlarına inat alanlarda, sokaklarda olacağımızı, örgütlü gücümüzü büyüterek bu saldırılara cevap olacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDP Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, HDP'nin halkların demokratik bir ortamda özgürce yaşayabilmesi hedefiyle birçok sol, sosyalist, demokrat çevrenin bir araya gelerek oluşturduğu bir parti olduğuna; egemen, tekçi zihniyete karşı çoğulcu bir demokrasiyi yaşamsallaştırmayı temel hedefi olarak gördüğüne dikkat çekilerek, "Şimdiye kadar olduğu gibi egemen zihniyet bu hedefle yola çıkan örgütlenmeler karşısında nasıl ki zor gücüyle örgütlenmiş ise bugün de aynı biçimde örgütlenmektedir. Halkın demokrasi ve özgürlük ihtiyacına cevap olabilecek bir partinin egemen anlayış tarafından kabul görmeyeceği açıktır. İçerisinden geçtiğimiz zamanlar da bunun sayısız örnekleriyle doludur. HEP, DEP, HADEP, DEHAP, DTP, BDP dönemlerinde yaşanan sayısız faili meçhul ve partilere dönük saldırılar yaşanan süreçlerin en somut kanıtlarıdır" denildi.

'FİZİKİ KATLİAM TEHDİDİ'

Olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinde inceleme yapıp yapmama konusunda kararsız kaldıklarına vurgu yapılarak, şöyle devam edildi: "OIay yerine olaydan 4-5 saat sonra gidebilmişlerdir. Zaten egemen zihniyet karşısında ne zaman alternatif bir sistem ve anlayış iddiasıyla yola çıkan bir mekanizma olgunlaşma, sonuç alama aşamasına gelmişse sistem tarafından çok boyutlu şiddete maruz bırakılmıştır. Bugün de ortaya çıkan budur. HDP egemenlikçiliği, tek adam diktatörlüğünü reddeder bir konumda halklar açısından büyük bir umut, coşku yaratmış bir parti iken silahlı saldırıya uğramıştır. Temel hedef fiziksel olarak birilerini yok etmekten öte bir algı yaratmaktır. Sıkılan kurşunlar HDP’nin yarattığı özgür yaşam algısına sıkılmıştır. 'Barajı aşarsanız ve Meclis'e girerseniz fiziki katliamlarla da karşılaşırsınız' mesajı verilmek istenilmiştir."

Silahsızlanmanın tartışıldığı böylesi bir dönemde tekrardan silahların devreye konulmaya çalışılmasının manidar olduğunun belirtildiği açıklamada, HDP’ye demokratik siyasetin önünü kapatmaya çalışıldığı kaydedildi.

'ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜ BÜYÜTEREK CEVAP OLACAĞIZ'

DBP açıklamasında, "Bizler de bileşeni olduğumuz HDP’ye dönük gerçekleştirilen saldırıların halkların demokrasi arayışına dönük gerçekleştirildiğini, sorumluların bir an önce ortaya çıkartılması gerektiğini ifade ediyoruz. Demokrasi karşıtlarına inat alanlarda, sokaklarda olacağımızı, örgütlü gücümüzü büyüterek bu saldırılara cevap olacağımızı belirtiyoruz" denildi.