DBP'den Yusuf Temel için başsağlığı mesajı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, 2009-2014 yıllarında BDP Beytüşşebap Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Temel'in yaşamını yitirmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi,  2009-2014 yıllarında BDP Beytüşşebap  Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Temel'in yaşamını yitirmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.
Mesajda, şunlar ifade edildi:
"Yusuf Temel yoldaşımız, yaşamının tamamını özgürlük mücadelesine adamış, bunun için coğrafya ayrımı yapmaksızın her coğrafyada mücadeleyi yükseltme kararlılığıyla mücadele saflarında olmuştur. 2009-2014 yılları arasında BDP Beytüşşebap Belediye Başkanlığını yapan yoldaşımız, Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşın doruklaştığı zamanlarda vicdani olarak bu barbar saldırıları kabullenmeyerek Kobanê’de aktif mücadele saflarına katılmıştır.
(...)
Temel yoldaşımızı kaybettiğimizi derin bir üzüntü içerisinde öğrendik. Yaşamı boyunca yükselttiği mücadele bayrağını taşıyarak özlemini hep yaşadığı Özgür Kürdistan’ı yaratmak için mücadele edeceğimize dair yoldaşları olarak kendisine söz veriyor, yoldaşımıza Allahtan rahmet başta ailesi olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Onun uğruna mücadele ettiği değerlerin yolumuzu her zaman aydınlatacağını belirtiyoruz."