GÜNDEM 1 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “Bu sahiplenme bütün insanlığı saracak. O zaman kesinlikle CPT de doğru tutum koyacak. AİHM de rolünü oynayacak ya da rolünü hatırlayacak. Ve Önder Apo da böyle bir mücadeleyle özgürleşecek” diye konuştu.

- 1 Mayıs İşçi Bayramı eylem ve etkinlikleri takip edilecek.

- Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgalci Türk ordusunun saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, "En önemli gündemimiz Önder Apo'nun durumudur. Yeni imkân ve fırsatları değerlendirerek devleti Önder Apo’ya mecbur edebilir, İmralı kapılarını açabiliriz" dedi.

- KÖZ Temsilcisi Ömer Yıldız, Türkiyeli emekçilerin demokrasi savaşının öncüsü olması gerektiğini belirterek, "İşçilerin yapması gereken Wan'dan güç almaktır" dedi.

- Beşiktaş ve Saraçhane’den eş zamanlı bir yürüyüş gerçekleştirerek Taksim'e gideceklerini söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak: “Biz halaylarımızla, türkülerimizle bugünü kutlamak istiyoruz. Taleplerimizi bir koro şeklinde ifade etmek istiyoruz.”

- İhalesi 2012 yılında yapılan, çalışmasına 2013 yılında başlanılan Şirnex-Wan arasindaki ulaşımı iki buçuk saate düşürmesi hedeflenen karayolu, 11 yıldır tamamlanamadı.

- Hûriye Mihemed, 25 yıl Efrîn’de yetiştirdiği fidanlığı işgal ardından Şehba’da yeşertti. Hem Şehba’yı yeşile bürüdü hem de bu yıl 120 bin fidan satarak geçimini sağladı.