GÜNDEM 4 MAYIS 2024

Kurdistan ve Türkiye gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Özgür basın emekçisi Esra Solin Dal’ı çıplak arama işkencesine maruz bırakıldığı Bakırköy Hapishanesi’nde ziyaret eden İHD Eşbaşkanı Eren Keskin, Esra Solin Dal’a koğuşa geçmek için “örgüt üyesiyim” yazan bir kağıdın imzalattırılmaya çalışıldığını aktardı.

- "Roma Barosu Avukatlarından Ezio Menzione, Abdullah Öcalan’ın uzun tutukluluğunun ve maruz kaldığı mutlak tecridin illegal olduğunu ifade ederek, “CPT’yi İmralı’daki adaletsizliği gidermeye zorlamak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi. "

- TÖP Sözcüsü Pelin Kahiloğulları, iktidarın, gelinen noktada kaybettiği meşruiyetini sırf çıplak şiddetle yeniden kurmasının oldukça zor olduğunu söyledi.

- DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, Êlih’ın 50 yıldır edindiği Kurdî ve emek bakış açılı köklerinden koparmak, hatta karşıtına dönüştürmek için özel yönelime maruz kaldığını söyledi.

- DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, iktidarın tüm zor aygıtlarını kullanarak çözümsüzlüğü dayattığını belirterek, tecridin toplumun tüm haklarına ve barış içinde yaşamasına zarar verdiğini söyledi.

- Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahallesi’nde açılan doğal tıp merkezinde halkın sağlıklı bir yaşam sürmesi için alternatif tedavi yöntemleri geliştiriliyor. Şeker, kemik hastalıklarının yanı sıra cilt hastalığı ve vücut iltihaplanmalarının da önüne geçiliyor.