GÖRÜNTÜLÜ

'Haki Karer'i tanımak PKK'yi tanımaktır'

YJA Star gerillalarından Bêrîtan Dersim, "Haki arkadaşı tanımak, PKK’yi tanımaktır. Önderlik ile olan yoldaşlığını anlamak, PKK yoldaşlığını anlamak demektir" dedi.

BÊRÎTAN DERSIM

Kürt Halk Önderi ile Haki Karer'in yoldaşlığının derinliğinin ve bağlılığının çok farklı olduğunu belirten YJA Star gerillalarından Bêrîtan Dersim, sistemden yoldaşının intikamını aldığını söyledi. 

 

Haki Karer’i, şehadetinin 48. yıl dönümünde büyük bir minnet ve saygıyla anan YJA Star gerillalarından Bêrîtan Dersim, şehitlerin mücadele ve manevi gücüne vurgu yaptı. Dêrsim, şunları söyledi: "Haki Karer Türk olmasına rağmen Önderliğimiz ile büyük bir yoldaşlık duygusu ve bağlılığı oluşturmuştur. Enternasyonal bir arkadaş olarak Kürt halkı ve Ortadoğu halkları adına verdiği mücadele insanları etkilemektedir. Önderliğimiz ile Haki arkadaşın yoldaşlığının derinliği ve bağlılığı çok farklıdır. Önderliğimizin, Haki Karer arkadaşın şehadetine verdiği en büyük cevap, PKK'yi kurmak oldu. Bu şekilde sistemden ve faşist katillerden yoldaşının intikamını aldı.

BÜYÜK ÖZGÜRLÜK UMUDU OLUŞTU 

PKK'nin gelişimiyle tüm ezilen halklarda büyük bir özgürlük umudu geliştini belirten Dêrsim, şöyle devam etti: "Bir kadın olarak da büyük bir özgürlük umudu geliştiğini söylüyorum. Kadınlar akın akın dağlara gelmeye, özgürlük mücadelesine katılmaya başladı. PKK'nin oluşumu enternasyonal bir özelliğe sahiptir. İlk grup oluşumunda Türk ve Kürt gençlerinin mücadele birlikteliği, halkların özgürlük mücadelesi hedefi var. Başlangıçtan günümüze kadar yüzlerce enternasyonalist genç, halkların eşit ve özgür bir yaşam sürmeleri için mücadele verip şehit oldu. Sistem, halkları birbirine kırdırtıyor, hiçbir renkliliği kabul etmiyor, ezilenlerin tarihini yok ediyor. Buna karşı Önderliğimizin öğretisi dünya halklarına büyük bir aydınlık oldu."

PKK YOLDAŞLIĞINI ANLAMAK 

Haki Karer'i tanımanın PKK yi tanımak; Kürt Halk Önderi Abdulah Öcalan ile yoldaşlığını anlamanın PKK yoldaşlığını anlamak olduğunu kaydeden Bêrîtan Dêrsim, "Düşman, Haki arkadaşın şehadetiyle özgürlük mücadelesinin önünü almak istedi. Rêber Apo ise büyük bir cesaretle ve Haki arkadaşın intikamını almak için Özgürlük Hareketi'ni geliştirdi. 51 yıllık özgürlük mücadelemizde din, dil, ırk ayrımı yapmadan kapitalist sisteme karşı ezilen halkların özgürlük mücadelesini veren PKK, bir aydınlanma ve halkların umudu haline geldi. Şehit Haki arkadaş başta olmak üzere şehit yoldaşlarımızın anıları ve bize bıraktıkları mücadele mirasları hala canlıdır. Mücadelemizdeki en büyük gücümüz, yoldaşlığımızdır.’’