HDP Konya'nın dört bölgesinde seçim bürosu açtı

Seçim çalışmaları kapsamında HDP Konya'nın Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde dört ayrı seçim bürosu açtı.

Seçim çalışmaları kapsamında HDP Konya'nın Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde dört ayrı seçim bürosu açtı. Büro açılışlarına katılan HDP Konya milletvekili adayları, İç Anadolu bölgesinde 80 senedir halkın düzen partileri tarafından kandırıldığını ve artık halkın bu oyunlara gelmemesi gerektiğini belirtti.

HDP seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Yeniceoba, Kuşca, Beşkavak ve Tavşançalı beldelerinde seçim büroları açarken, Kandil beldesinde ise esnaf ve inşaat işçilerini ziyaret etti. HDP Konya milletvekili adayları Batal Odabaşı, Kamuran Tekin, Adnan Seyhan, Serap Kaya, Hüseyin Özkan, Şaziye Şener, Nihal Ayaydın, Sami Acar, Günay Sağır'ın katılımlarıyla Yeniceoba, Kuşca, Beşkavak ve Tavşançalı'da gibi beldelerde seçim irtibat büroları açarken, Kandil'de esnaf ve inşaat işçilerini ziyaret etti. Konya merkezden araç konvoylarıyla Yeniceoba, Kuşca, Kandil, Beşkavak ve Tavşançalı şehir merkezinde şehir turları atan HDP milletvekili adaylarına halk yoğun ilgi gösterdi. Yeniceoba seçim bürosunda konuşma yapan HDP Milletvekili Adayı Adnan Seyhan, Konya'nın Yeniceoba beldesinde ilk seçim bürosunun açılışını yaptıklarını hatırlatarak, "Buradaki halkın coşkusunu gördükten sonra inanıyorum ki önümüze çekilen ve suların hapis olduğu barajlara, yaptığımız bu açılışlarla ilk balyozu vuracağız" dedi. 

'AKP'YE RAĞMEN BARIŞTAN YANA OLACAĞIZ'

HDP'nin Konya adaylarından Kamuran Tekin de, öncelikle Öcalan'ın projesi olarak değerlendirdiği HDP çatısı altından bulunmaktan gururlu olduklarını, HDP'nin ezilenlerin, emekçilerin ortak partisi olduğunu söyledi. "Çözüm sürecinde, her türlü engellemelere karşı durmadan barıştan yana olacağız" diyen Tekin, HDP'ye karşı son günlerde artan provokasyonlara dikkat çekerek duyarlılık çağrısında bulundu. 

'BU ÜLKEYE BARIŞI HDP GETİRECEKTİR'

Kuşça'daki seçim irtibat bürosu açılışında da konuşan HDP Konya Milletvekili Adayı Battal Odabaşı da, Ağrı'da yaşanan provokasyon olayları hatırlatarak, Yüksek Seçim Kurulu'nun fazladan oy pusulası çıkardığını ve bu yüzden sandıklara sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. Odabaşı, "Bu ülkeye barışı ve demokrasiyi HDP getirecek" dedi. Açılışın ardından HDP heyeti Konya'nın Kandil beldesinde de esnaf ve inşaata çalışan inşaat emekçilerini ziyaret etti. 

'İÇ ANADOLU HALKI 80 YILDIR KANDIRILIYOR'

Daha sonra Beşkavak beldesine geçen HDP heyeti, burada da seçim bürosu açtı. Kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan yapan HDP Konya Milletvekili Adayı Şaziye Şener, İç Anadolu bölgesinde 80 senedir halkın düzen partileri tarafından kandırıldığını ve artık halkın bu oyunlara gelmemesi gerektiğini belirtti. Tüm ezilenlerin, sömürülen halkın tek adresinin HDP olduğunu belirten ve bunu anlatmak için gece gündüz durmadan çalışma yapacaklarının altını çizen Şener, kapı kapı dolaşıp gerçekleri halka anlatacaklarını söyledi. HDP Konya Milletvekili Adayı Serap Kaya da, "13 senedir AKP hükümeti, bu ülkede çok şey söyledi, ama söylediklerinin tersini yaptı" diyerek, AKP'nin insanları kandırmasına artık izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.  

...