İtalyan belediyeden Kobanê ile dostluk anlaşması

Empoli Belediyesi Kent Meclisi, tarihi bir direniş sonucunda kurtarılan Kobanê kenti ile dostluk anlaşmasını kabul etti.

Empoli Belediyesi Kent Meclisi, tarihi bir direniş sonucunda kurtarılan Kobanê kenti ile dostluk anlaşmasını kabul etti.
İtalya'nın Empoli kentinde Kent Meclisi, Rojava demokratik özerk bölgeleriyle dostluk anlaşmasının da aralarında olduğu bir gündemle toplandı. 
Toplantıda, Rojava ile dostluk anlaşması, geniş bir oy birliği ile kabul edildi. Empoli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Kürt özerk bölgelerinin doğrudan demokrasi örneği ve barbar DAİŞ'e karşı direnişin sembolü olduğu belirtildi.
Açıklamada, Kürt özerk yönetimleri ile dayanışma bağlarının kurulmasının önemli bir adım olduğu ifade edilirken, Kobanê'nin büyük bir direnişle tüm dünyaya Rojava'nın defakto olarak özerk bir bölge olduğu gerçeğini gösterdiği vurgulandı.

HEYET GÖNDERİLECEK

Belediye, Rojava deneyiminin doğrudan demokrasi ve halkların kendi kaderini tayin konularında oldukça ilgilerini çektiğini kaydederken, "Bugünden sonra iki toplum arasındaki doğrudan bir değişim döngüsünü oluşturmak niyetiyle Kürt halkıyla dayanışma içinde çalışmalara devam edeceğiz" dedi. 
Belediye, ilk adım olarak bir heyeti Kobanê'ye göndererek gerekli belgelerin imzalanmasını sağlayacak. 

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Belediye Başkanı ve Kent Meclisi, Kürt halkı ile dayanışmanın her yönlü sürmesi için etkinliklerin yapılmasını isterken, İtalya hükümetine de Rojava demokratik özerk yönetimlerini resmen tanımaya ve uluslararası kurumlarda Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkının tanınması için çalışma yapmaya çağrıldı.
Empoli Belediyesi 1998 yılında Meksika yerli halkının yaşadığı ve Zapatista mücadelesine konu olan Chiapas Özerk Belediyesi ile de dostluk anlaşması imzalamıştı.