KCK: Mahir Çayanların özlemleri tüm Ortadoğu’da gerçekleştirilecektir

KCK, 43 yıl önce Kızıldere’de yaşamını yitiren Mahir Çayan ve arkadaşlarını anarak, “Mahir Çayan ve arkadaşlarının amaçları, onların özlemleri sadece Türkiye ve Kürdistan'da değil, tüm Ortadoğu'da gerçekleştirilecektir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 43 yıl önce Kızıldere’de yaşamını yitiren Mahir Çayan ve arkadaşlarını anarak, “Mahir Çayan ve arkadaşlarının amaçları, onların özlemleri sadece Türkiye ve Kürdistan'da değil, tüm Ortadoğu'da gerçekleştirilecektir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kızıldere Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. KCK açıklamasında, “Bundan 43 yıl önce Mahir Çayan ve 10 arkadaşı Niksar Kızıldere köyünde direnerek şehit düştüler. Özgürlük, demokrasi ve sosyalizm için yaşamlarını feda eden 10 devrimciyi saygı ve minnetle anıyor, onları özgürlük mücadelemizde yaşatacağımız ve özlemlerini gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz” denildi.

Mahir Çayan ve arkadaşlarının Türkiye halklarının özgürlüğü için mücadele verdiğini belirten KCK, “Önder Apo bu şehitlerin mücadelesini sahiplenmek için okul boykotuna öncülük yapmış, bu devrimcilerin mücadelesini geliştireceğini bu tutumuyla göstermiştir. Önder Apo bu devrimcileri sahiplenmek için boykota öncülük yaptığından zindana atılmıştır. Boykota öncülük yaptığı için yedi ay Mamak cezaevinde kalmıştır. Mamak cezaevinde Mahir Çayan ve arkadaşlarının ve idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın özlemlerini gerçekleştirmek için söz vermiştir. Öyle bir mücadele geliştirmeliyiz ki, bir daha kesintiye uğramamalı ve zafere kadar yürütülmeli kararlılığıyla Mamak cezaevinden çıkmıştır. Cezaevinden çıkar çıkmaz da Türkiye'de devrimci mücadelenin geliştirilmesi için öncü düzeyde rol oynamıştır. 12 Mart sonrası devrimci mücadelenin yeniden geliştirilmesi için büyük çaba göstermiştir. Türkiye'de devrimci mücadeleyi toparlayan bir Önderlik olarak tarihe geçmiştir. Eğer 12 Mart sonrası Türkiye'de devrimci mücadele yeniden gelişmişse, bunda Önder Apo'nun katkısı büyük olmuştur.

İlk önce Türkiye devrimci güçleriyle ortak mücadele yürütmek istemiş, ancak bunun o dönemde mümkün olmadığı anlaşılınca Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'ni ayrı yürütmek zorunda kalmıştır” dedi.

‘MAHİRLERİN ÖZLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, devamla şunları ifade etti:

“Ancak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ayrı yürütülse de hiçbir zaman Mahir Çayan ve arkadaşları unutulmamış, onlar, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşatılmıştır. Önder Apo Kürdistan’da mücadelenin geliştirilmesinde onların anıları ve özlemlerinin de rolü olduğunu her zaman vurgulamıştır.

Bugün Önder Apo Kürdistan Özgürlük Mücadelesiyle Türkiye'deki devrimci demokratik mücadeleyi ortaklaştırmayı onların anısına bağlılığın gereği olarak da geliştirmektedir. Çünkü Türkiye demokratikleştiği ve Kürdistan özgürleştiğinde Mahirlerin, Denizlerin ve İbrahimlerin özlemi gerçekleşecek; Türkiye halkları özgür ve demokratik olarak birlikte yaşayacaklardır.

Bugün Türkiyeli sol güçler ile Kürdistan özgürlük güçleri ortak mücadele içine giriyorsa; Türkiye'nin özgür geleceği için omuz omuza yürüyorsa, bunu sağlayanlar şehit düşen Mahir Çayan ve arkadaşları; halkların özgürlüğü ve birliği için yaşamlarını feda eden tüm devrimcilerdir.

Mahir Çayan ve arkadaşlarının amaçları, onların özlemleri sadece Türkiye ve Kürdistan'da değil, tüm Ortadoğu'da gerçekleştirilecektir.”