Kobané'de yaşamını yitirenler Stuttgart’ta anıldı

Kobané’de DAİŞ çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Emre Aslan (Alişer Dersim) ve YPG savaşçısı Özgür Ertan Stuttgart’ta anıldı.

Kobané’de DAİŞ çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Emre Aslan (Alişer Dersim) ve YPG savaşçısı Özgür Ertan Stuttgart’ta anıldı.
 
Aslan’ın akrabaları ve çok sayıda yurtseverin yoğun katılımıyla gerçekleşen anma programı özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.
 
MLKP Rojava ve Komünist Gençlik Örgütü'nün anmada okunan bildirilerinde Rojava Devriminin korunacağı vurgulandı.
 
Aslan’ın, hayatı ve verdiği mücadelenin işlendiği slayt gösteriminden sonra, kendisini tanıyan dava arkadaşları tarafından kişiliği anlatıldı.
 
Anmanın devamında Aslan'ın kendi yazdığı şiirleri de yine arkadaşları tarafından okundu. 
 
'DAHA ÇOK DAYANIŞMA GEREKİYOR'
 
Kobané’de bir süre kalan bir MLKP üyesi de, ‘’DAİŞ Avrupa ülkelerinden 20 bine yakın savaşçıyı bölgeye götürdü. Fakat bizler farklı örgütlerden oluşan devrimciler 20 devrimciyi oraya götüremedik. Bu da bizim enternasyonal davamız için büyük bir eksikliktir. Gericiliğe karşı, insanlık adına, devrimci yarınlar adına Rojava Devrimi ile daha çok dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor" dedi.
 
TKP-ML adına konuşan sözcü ise "Alişer’in mücadelesini selamlıyoruz. Mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz. Bu siper yoldaşlığının ezilen halkları zafere taşıyacağını belirtmek istiyorum’’ dedi. 
 
'SİPER YOLDAŞLIĞI TÜRKİYE CEPHESİNDE DE BAŞARILMALI'
 
Nav-Dem adına yapılan konuşmada ise verilen mücadelenin insanlık ve Rojava tarihi açısından çok değerli ve büyük anlam ifade ettiğine dikkat çekilerek, "Bu siper yoldaşlığının başarısının aynı zamanda Türkiye cephesinde de başarıya ulaşması gerekir. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" denildi.