Mannheim seçim komisyonu toplandı

Mannheim‘da Demokratik Güç Birliği tarafında kurulan seçim komisyonu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Mannheim‘da Demokratik Güç Birliği tarafında kurulan seçim komisyonu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya 100 dolayında kişi katıldı.

Toplantı, Ludwigshafen Kürt Toplum Merkezinde dün saat 13.00‘de devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Tertip Komitesi adına konuşan Cano Yıldız, seçmen kayıt işlemlerinin tamamlandığını, artık ikinci aşama olan seçim propagandası aşamasına geçtiklerini söyledi.

HDP bilesenleri olarak 8 Mayıs‘a kadar panel, halk toplantısı ve geceler organize edeceklerini dile getiren Yıldız, devamla şunları ifade etti:

„Şuanda Mannheim‘da bir seçim atmosferi yakalaşmış durumundayız. Şu ana kadar Mannheim‘da 9 tane HDP ile dayanışma büromuz var. Halkmız buralara gelip bizden bilgiler alıyor,

5 Nisan‘da Ludwigshafen Kürt Toplum Merkezi‘nde yapacağımız panele HDP Bitlis Milletvekili Hüsemattin Zenderdlioğlu katılıcak.

18 Nisan’da da Ludwigshafen’deki ATİF lokalinde bir panel organize edeceğiz. 

3 Mayıs tarihde  Mannheim‘da büyük bir gece organize edeceğiz. Geceye Amed Büyük Şehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak katılacak.

Şu ana kadar Mannheim‘da 5 bin kişiye ulaşmış bulunmaktayız. Biz  yapılacak geceden hemen sonra üçüncü aşamaya geçerek, bu ulaşdığımız 5 bin kişiyi toplu halde oy kullanmaya götüreceğiz.

7 Haziran gecesi de Başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde başarımızı kutlayacağız.“