Mazgirt ve Peri’de seçim büroları açıldı

Dersim’in Mazgirt ilçesinde ve Akpazar (Peri) beldesinde HDP milletvekili adayları ve seçim heyeti seçim büroları açtı.

Dersim’in Mazgirt ilçesinde ve Akpazar (Peri) beldesinde HDP milletvekili adayları ve seçim heyeti seçim büroları açtı.

Dersim’in Mazgirt ilçesinde açılacak olan seçim bürosu için HDP Dersim milletvekili adayları Edibe Şahin ile Alican Önlü’ye eşlik eden yüzlerce araçlık konvoy Mazgirt Köprüsü’nde halk tarafından davul-zurna eşliğinde karşılandı. Mazgirt Köprüsü’nde oluşturulan konvoy ile ilçe merkezine hareket eden kitleyi, ilçe girişinde kalabalık bir kitle karşıladı. Sık sık, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı atan kitle HDP’nin tek alternatif olduğunu dile getirdi.

‘DEMOKRATİK HALKLAR FEDERASYONU VE HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ EL ELE’

Seçim Bürosu açılışında bir konuşma yapan Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel “Bizler Denizlerin, Mahirlerin, İboların yoldaşları olarak bir araya gelerek yıllardır duyulan özlemi bitirdik ve bugün Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) ve HDP bayrakları bir arada dalgalanıyor. Bunun özlemini yaşıyorduk ve bugün bunun onurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

DHF’nin üstüne düşen sorumluluğu yerine getireceğini de sözlerine ekleyen Türkel, 2015 Genel Seçimlerinin devrimcilere, demokratlara ve yurtseverlere büyük sorumluluk verdiğini vurguladı. Türkel, “Bizler de bu sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi.

‘DERSİM KANTONU ZAFERE YÜRÜYOR’

7 Haziran günü Dersim kantonunda Coşkuyla zaferlerimizi kutlayacağız diyen HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Aslan Çağ şöyle devam etti: “Kobanê zaferiyle 7 Haziran günü bölgemizde yaşanan zaferi birleştirerek sesimizi yükselteceğiz. Dersim’in yoldaşları olarak devrimci güç birliğinin oluşturduğu zaferi hem beraber Dersim Kantonu’nda coşkuyla zaferle 7 Haziran günü taçlandıracağız.”

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), EMEP, Partizan temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda seçim barajı değil tüm barajları yıkacaklarını ve devrimci güç birliğinin önemine vurgu yaptı.

‘7 HAZİRAN YAKLAŞTIKÇA AKP KORKUYOR’

7 Haziran gününün ülkede yaşayan ötekileştirilen toplumunun zafer günü olacağını belirten milletvekili adayı Alican Önlü “Bizler büyüdükçe, bizler adım attıkça, bizler çalıştıkça 7 Haziran yaklaştıkça AKP korkuyor çünkü bizler meclise milletvekili olarak değil, ezilenler yok sayılanlar olarak gideceğiz. Gittiğimiz her yerde demokrasi, barış, kardeşlik olacak bunu kabullenemeyen AKP korkuyor. Bizler devrimci güç birliği olarak 7 Haziran’a yürümeye devam edeceğiz. Örgütlü gücümüzü ve mücadelemizi büyüterek zaferimizi taçlandıracağız” dedi.

ORTAK MÜCADELENİN MEVZİSİ HDP

Milletvekili adayı Edibe Şahin de HDP’nin ortak mücadele meydanı ve ortak mücadele mevzisi olduğunu ifade eden etti.

“Hem soruyordu Trakyalı, Eğeli, Marmaralı, Karadenizli bunlar niye hep isyanda bunlar niye öfkeli diye bizim dertlerimizi bilmiyorlardı bizim acılarımızı bilmiyorlardı çünkü Dersimli kendini tanıttıkça, toplum kendi sesini yükselttikçe, ezilenler yok sayılanlar bir araya gelerek HDP’yi oluşturdular” diye konuştu.

Hozat’ta Dersim 38 soykırımına ilişkin kazı çalışmalarında aynalar, boncukların gün yüzüne çıktığını söyleyen Şahin, bu ülkenin gerçekliğinin hakikat olmadıkça yüzleşme olmadığını, yüzleşme olmadıkça da toplumun yok sayıldığını belirtti.

‘YENİ YAŞAMI HALK MECLİSLERİYLE İNŞA EDECEĞİZ’

Yeni yaşamla herkesin var olacağını, kimsenin dilinin, kültürünün, inancının yok sayılmayacağını da sözlerine ekleyen Şahin, “İşte bugün tam bu nokta da halk meclislerimizle kendi yaşamımızı var edeceğiz. Halk meclisleriyle yeni yaşama merhaba diyerek mücadelemizi zafere yükselteceğiz” dedi.

ZARİFE ANA KADIN KOLEKTİF YAŞAM EVİNE ZİYARET

HDP Dersim milletvekili adayları, Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat ALtun, DBP İl Eş Başkanı Melek Dolaz ve beraberindeki kadınlar seçim bürosu açılışı ardından Mazgirt Belediyesi öncülüğünde kurulan Zarife Ana Kadın Kolektif Yaşam Evini ziyaret ederek kadınlarla bir araya geldi.

PERİ’DE ESNAF ZİYARETİ

Mazgirt ilçesinin ardından Peri beldesindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Dersim HDP milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin, Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, DBP, HDP, ESP, DHF temsilcilerinin katılımıyla seçim bürosunun kurdelesi hep birlikte seçim müziği eşliğinde kesildi.  Peri Belediye Eşbaşkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen esnaf ziyaretinin ardından Tuğla Fabrikasında ve Un Fabrikasında çalışan işçilerle bir araya gelen HDP Dersim Milletvekili adayları işçilerin sorunlarını dinledi.

...