Öcalan’a Özgürlük Nöbeti FEDA üyeleriyle devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi bin gününü geride bıraktı. Eylemi bu hafta Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) üyeleri sürdürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi bin gününü geride bıraktı. Eylemi bu hafta Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) üyeleri sürdürüyor.

25 Haziran 2012’de AK önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi Cumartesi günü itibariyle bininci gününü doldurdu. Haftanın yedi günü aralıksız tutulan nöbet eylemine bu hafta Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) üyesi bir grup devraldı.

Pazar günü nöbeti devralan FEDA üyeleri adına ANF’ye konuşan Mehmet Sürmeli, kurum olarak ikinci kez Öcalan ve Kürt siyasi tutsakların özgürlüğünü hedefleyen eyleme katıldıklarını belirtti.

‘EĞER BUGÜN ALEVİ TOPLUMU DAHA GÖRÜNÜR HALE GELMİŞSE...’

Sürmeli, eyleme katılımlarına ilişkin şöyle dedi: “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın yürüttüğü mücadele Kürtlerin olduğu kadar Alevilerin de kendi inançlarını ifade etme ve görünür kılmanın önünü açmıştır. Eğer bugün Alevi toplumu kendini daha görünür hale getirmişse, bunda bu mücadelenin rolü vardır. Bu nedenle bu nöbet eylemi Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün olduğu kadar bizlerin de sorumluluk ve görevlerimizi yerine getirmenin aracıdır.”

Sürmeli, bin günü aşan eyleme katılmanın ve Öcalan’ın özgürlüğüne katkı sağlayacak eylemlere destek vermenin Alevilerin de önem vermesi gereken bir konu olduğunun altını çizdi.

HDP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞME ÇAĞRISI

Eyleme katılan Selda Torunoğlu Işık ise, FEDA olarak Öcalan’ın özgürlüğünde rolü olacağının bilincinde olarak eyleme katıldıklarını söyledi.

Öcalan’ın tüm ezilen kesimlerin mücadelesini temsil ettiğini belirten Işık, “Sayın Öcalan’ın başlattığı mücadelenin bugün sadece Kürtler değil, ötekileştirilen Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Laz ve Ermenilerin mücadelesi haline geldiğini görüyoruz” dedi.

7 Haziran’da yapılacak seçimlerde HDP’ye destek verilmesi gerektiğinin altını çizen FEDA üyesi, şöyle dedi:  “Bu mücadelede şehit düşenler, Önderimiz Öcalan ve halen mücadelelerini sürdüren yoldaşlarımıza verdikleri emeğe karşılık ve demokratik Türkiye’yi yaratabilmek adına 7 Haziran’da hep birlikte HDP demeliyiz. Başta Kızılbaş-Kürt Aleviler ve diğer tüm Alevileri ‘biz de varız’ zeminini hazırlayan HDP çatısı altında bütün ötekilerle birleşmeliyiz.”

146 HAFTAYI GERİDE BIRAKTI

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 25 Haziran 2012’de başlatıldı ve o günden bu yana hiç ara verilmeden devam etti. Bugüne kadar 146 grup dahilinde 700’ü aşkın kişinin katıldığı nöbet eylemi kapsamında birçok kurum temsilcisi de hazır bulunmuştu.