Parti ve kurumlardan çağrı: İmralı tecridi hemen kalkmalı

Siyasi parti ve hukuk örgütleri, "İmralı tecridini kaldırın, Kürt sorununun demokratik çözümünü sağlayın" dedi, cezaevlerindeki işkenceleri protesto etti.

TECRİT AÇIKLAMA

İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde siyasi tutsaklara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı mahkemeleri boykot edip aile ve telefon görüşmelerine katılmama kararları nedeniyle haklarında disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında tutsaklara hücre cezası verildi.  
Kentteki siyasi parti, hukuk ve çeşitli sivil toplum örgütleri, cezaevlerindeki işkenceci uygulamalara karşı Aliağa Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Aynur Gezici okudu.

Aynur Gezici, “Siyasi tutsaklar, 4 Nisan’da yaptıkları yazılı açıklamada açlık grevi eylemlerini  ‘mahkeme, aile ziyareti ve telefon görüşü boykotlarına’ dönüştürdüklerini açıkladılar. Cezaevlerindeki tutsaklar; Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlanması, fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümü için direniş içerisindeler” dedi.

HASTA TUTSAKLAR

Tecrit politikalarının derinleştirerek toplumun nefessiz bırakılmaya çalışıldığını belirten Aynur Gezici, yüzde 61 engelli Makbule Özer (82), Hatice Yıldız (75), Besra Erol (65) ve Hanife Arslan'ın (76) ilerleyen yaşlarına ve hastalıklarına rağmen tecrit politikaları sebebiyle tutuklandıklarını söyledi. Siyasi tutsakların ise türlü baskıya rağmen direnişlerini sürdürdüklerini vurgulayan Aynur Gezici, “İzmir Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki kadın arkadaşlarımızın başlattıkları özgürlük mücadelesini engellemeye çalışanlar, disiplin cezaları ve hücre cezaları ile arkadaşlarımıza tecrit içinde tecrit yaşatmaktadırlar. İzmir Kadın Kapalı Cezaevi’nin yıllardır sürdürdüğü tüm faşizan uygulamalar, kadınların mücadelesini kırmaya, kadınları sindirmeye dönüktür” dedi.

Aynur Gezici, “Cezaevleri içerisinde de cezaevleri kapılarında da şartlar ve koşullar ne olursa olsun bu uygulamalara karşı direnmeye devam edeceğiz. Kadın tutsakların hücre cezalarını derhal kaldırın ve bu uygulamalarınıza son verin. Siyasi tutsakların talebi milyonların talebidir. İmralı tecridini kaldırın, Kürt sorununun demokratik çözümünü sağlayın” diye konuştu.

EYLEME KATILANLAR

Açıklamayı yapan parti ve kurumlar şöyle:

"Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Barış Anneleri, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi, JinArt ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER)."