GÖRÜNTÜLÜ

Stêrk TV’nin avukatı: Karanlık bir baskın!

Belçika’nın Denderleeuw kentinde polis baskınına maruz kalan Kürt televizyon kanallarından Stêrk TV’nin avukatı “karanlık bir baskın” olduğunu belirtti.

Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyoları önünde yapılan basın açıklaması sırasında konuşan avukat Fien Schreurs, bu baskınların “halen karanlık ve bir muamma” olduğunu söyledi. 

Avukat Fien Schreurs, “Neden böyle bir baskının bu düzeyde çirkince yapıldığını” sorguladı. 

Saldırının neden yapıldığını henüz anlamadıklarını ifade eden avukat, araştıracaklarını ve bilgilendirmede bulunacaklarını söyledi. 

Her iki medya kuruluşu da yaptıkları basın açıklamasında “Baskın Belçika Federal Polisi tarafından yapılmış ve öncesinde avukatlarımız ile şirket yetkililerimize herhangi bir bilgi verilmemiştir” dedi. 

Belçika polisi 23 Nisan günü saat 01.30 sıralarında Denderleeuw kentinde bulunan Sterk N.V, Roj N.V. ve Hivron N.V şirketlerinin faaliyet gösterdiği binalara baskın düzenlemişti. 

Açıklamada, “Avrupa’nın ortasında yapılan bu hukuk-dışı, anti-demokratik korsan saldırıyı kınıyoruz. Bu durum herhangi bir hukuki girişim veya teftiş değil, Kürt halkının sesi olan Özgür Medya kurumlarımıza yönelik bir saldırıdır. Zaten aynı saatlerde Türk polisinin Türkiye’deki Kürt gazetecilerin evlerine baskın düzenlemesi de bu organizeli saldırının bir devamıdır” denildi.