GÖRÜNTÜLÜ

‘Tecritte ısrar, savaşta ısrardır’

HDP Eski Milletvekili Sibel Yiğitalp, “Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit topluma savaş olarak yansıyor. Tecridi devam ettirmek, bu savaşta ısrar demektir” dedi.

İMRALI TECRİDİ

Kürt siyasetçi Sibel Yiğitalp, Türkiye halklarının geleceğinin güven içinde inşasının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile mümkün olacağını söyledi.

ANF’ye konuşan Yiğitalp, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin bitmesinin, Türkiye halklarının refahı, Kürt halkının statü talebi, geleceğini güven içinde yaşaması için zorunlu olduğunu belirtti. Yiğitalp, “Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit topluma savaş olarak yansıyor. Tecridi devam ettirmek, bu savaşta ısrar demektir. Kürt halkı, Sayın Öcalan’ı Başmüzakereci olarak kabul etmiş ve bunun milyonlarca imzayı Türkiye Meclisi’ne gönderdi. Newroz alanlarında, 8 Mart kutlamalarında Kürt halkı çok net olarak bu iradesini tekrar ortaya koydu” dedi. 

SAVAŞTAN BESLENENLER VAR

Savaştan beslenenlerin, Türkiye halklarını ekonomik krize soktuğu gibi ötekileştirerek, birbirine düşmanlaştırarak kendini var ettiğini savunan Yiğitalp, şöyle devam etti: “Bir etnik,  inanç ve cins üzerinden Türk ulus devleti kendini yeniden var etmeye çalışıyor. Sürecin bu şekilde yürütülmesi, artık mümkün değil. Halkı tamamen yoksulluğa, kendi içinde de parçalamaya götüren bir süreçtir. Şiddetin sonlanması ve barış ortamın oluşması için Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğüne kavuşması lazım.” 

ŞİDDET SARMALINDAN ÇIKMAK LAZIM

Tutsakların, tecrit sistemine karşı bir tutum geliştirdiğine dikkat çeken Yiğitalap, “Tutsaklar, aile ve telefon görüşmelerine çıkmayarak, mahkemeleri boykot ederek, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridi görünür kılmaya çalışıyor. Artık Türkiye halklarının, Ortadoğu halklarının bu şiddet sarmalından çıkmasının yegâne yolu Sayın Öcalan üzerindeki tecrit koşulların kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması ve bir an önce müzakere sürecin başlamasıdır” şeklinde konuştu.