VADAY-DER: Camilerde dini bilgiler adı altında IŞİD propagandası yapılıyor

VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu, bazı imamların camilerde ve cezaevlerinde dini bilgiler adı altında DAİŞ propagandası yaptığını belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu, bazı imamların camilerde ve cezaevlerinde dini bilgiler adı altında DAİŞ propagandası yaptığını belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

Van Din Adamları Dayanışma Derneği (VADAY-DER) Başkanı Muğdat Mirekoğlu, son günlerde cezaevlerinde DAİŞ propagandası yapıldığı ve bazı çocukların DAİŞ’e katılmasına ilişkin teşvik edildiği şeklindeki haberleri ANF’ye değerlendirdi.

‘CEMAAT, TARİKAT VE HİZİP İLE İSLAMİYETİ PARAMPARÇA ETTİLER’

Şu anda bazı çevrelerin halka İslamiyet diye başka bir şeyler anlattığını belirten Mirekoğlu, İslam dininde zorbalık, kan dökme, kişinin inancına, rengine, ırkına bakmanın haram olduğunu söyledi.

Hurafelik adı altında yeni bir dinin üretildiğini vurgulayan Mirekoğlu, “Ama artık gerçek yüzleri ortaya çıkmaya başladı. Çıkar ve menfaatleri karşılığında insanları nasıl kandırdıkları ve Kuran’ın ayetlerini para karşılığında nasıl sattıkları, sihirbazlık, üfürükçülük gibi İslami olmayan şeyleri İslamiyet’e mal ettikleri çok net ortadadır. İslamiyet düşmanı çevreler insanlarımızın kanını emdiler, sömürdüler, kandırdılar. İslam dinini param parça ettiler. Cemaat, tarikat, hizip, çeşitli vakıflarla, derneklerle bunu yaptılar. Kendine din adamıyım, din savaşçısıyım diyen bu çevrelerin villaları, 800 milyon TL’lik arabaları var. Bu para nereden geliyor? Böyle bir İslamiyet yok. İslamiyet Kuran-ı Kerim’dir, İslamiyet Hz. Muhammed’in senedidir” dedi.

‘CAMİLERDE GERÇEK İSLAMİYET ANLATILMIYOR’

Diyanet’e bağlı camilerde görev yapan imamlara, “Halka gerçek İslam’ı anlatın” çağrısında bulunan Mirekoğlu şöyle devam etti: “Şahısları veya kralları anlatmayın. Elinizi vicdanınıza koyarak hak dini anlatın. Şu günlerde kadınlara yapılan zulmü anlatın. Her gün onlarca kadın tecavüze uğruyor, öldürülüyor. Bunları neden anlatmıyorsunuz?”

‘CEZAEVLERİNDE DAİŞ PROPAGANDASI YAPILIYOR’

Kendilerine ulaşan bilgilere göre bazı imamların cezaevlerinde çocuklara dini bilgiler adı altında DAİŞ propagandası yaptığını söyleyen Mirekoğlu, “İslamiyet’i anlatmak güzel bir şeydir. Ama gerçek İslamiyet’i anlatın. Biz İslamiyet’i öven anlatımlara karşı değiliz, aksine bunu destekleriz. Hiçbir inancı hedef almıyoruz ve saygılıyız. Ama insanlara sahte, hurafe, kandırma zihniyetinizi anlatmayın. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

‘KOBANÊ ZAFERİ İSLAMİ VE İNSANİ BİR HAKTIR’

Kobanê zaferini de değerlendiren Mirekoğlu şunlara dikkat çekti: “Kobanê halkının elde ettiği hakları, topraklarını çetelerden temizlemesi İslami ve insani olarak bir haktır. Bunun yanında barış sürecini de din adamları olarak destekliyoruz. Kürtler kendi mukaddes topraklarında yaşamak istiyorlar. Bu da İslam’ın onlara verdiği bir haktır. Bu çerçevede tüm kamuoyu bu çevrelere karşı duyarlı olmalıdır.”