YPG’li komutan ve bir savaşçının kimliği açıklandı

YPG komutanlığı Kobanê Kantonu’nda 26 ile 28 Şubat 2015 tarihinde özgürleştirme operasyonlarında hayatını kaybeden komutan ve savaşçının kimlik bilgisini açıkladı.

YPG komutanlığı Kobanê Kantonu’nda 26 ile 28 Şubat 2015 tarihinde özgürleştirme operasyonlarında hayatını kaybeden komutan ve savaşçının kimlik bilgisini açıkladı.

YPG Kobanê Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Kobanê kırsalına dönük özgürleştirme operasyonlarında hayatını kaybeden komutan Zinar Urfa ve savaşçı Rizgar Tolhildan’ın kimlik bilgilerini kamuoyuna paylaştı.

YPG resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar belirtildi: “Yoldaşımız komutan Zinar Urfa DAİŞ çetelerine karşı Kobanê Kantonu’nda emsalsiz bir direniş sergileyerek, şehadete ulaştı.

Bakurê Kurdistan’dan Rojava devrimine ve YPG saflarına katılan Zınar, Kürdistan’daki faşist iktidar zihniyetine karşı devrimci sembollerimizden biri olmuştur. Gerçek bir komutan olarak savaş mevzilerinde, Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı sergilediği direniş ve mücadeleyle, düşmanların yüreğine büyük bir korku salmıştır.

Özgürlük savaşçısı Zinar Rojava’da birçok mevzide yer alarak çetelere karşı kahramanca savaştı. Arin Mirkan, Kendal, Diyar ve yüzlerce şehit gibi kutsal topraklar için canını verdi.

YPG olarak şehitlere verdiğimiz sözü sonuna kadar yerine getireceğiz ve özgürlük için mücadelemizi yükselteceğiz. Yine Şehit Zinar ve yüzlerce şehit ailesine başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz.”

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Urfa Suruç doğumlu, Zınar Urfa kod adlı Ercan Tekin, 26 Şubat 2015 Kobanê –Çelebiyê Köyü’nde yaşamını yitirdi.

Amed doğumlu, 2014 katılımlı Rızgar Tolhildan kod adlı Kamil Mete,  28 Şubat 2015 Kobanê’de yaşamını yitirdi.