Şengal’de ‘Önder Apo Evinize Misafir’ kampanyası

Êzidî Özgür Kadın Hareketi’nin (TAJÊ) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Şengal’e özerklik hamlesi kapsamında başlattığı “Önder Apo Evinize Misafir” kampanyası köy ve nahiyelerde devam ediyor.

Şengal’de TAJÊ öncülüğündeki kampanya çerçevesinde kadınlar ziyaret ettikleri evlere Abdullah Öcalan’ın yaşamının anlatıldığı broşür ve fotoğraflarını hediye ediyor. 

Sinûn Kadın Meclisi üyeleri kampanya kapsamında Borik’te aileleri ziyaret ederek, Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını ailelere hediye etti.

Sinûn Kadın Meclisi Üyesi Welat Cano, ziyaret sırasında “Önderliğimiz özgür olmadan bizler de özgür olamayız. Sonuna kadar düşüncelerinin takipçisi olacağız. Fiziki özgürlüğü için de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi.

Borik Kadın Meclisi Üyesi Xoxê Seydo, bir eve yaptığı ziyarette “Kadın Meclisi olarak, fikirleri sayesinde 2014 yılındaki fermandan kurtulduğumuz Önder Apo’nun fotoğraflarını hediye ediyoruz” dedi. 

Birçok eve yapılan ziyaretler hediyeler sunulurken, karşılayan aileler de hem memnuniyetlerini ifade etti hem de Abdullah Öcalan’ın evlerine misafir olmaya devam edeceği yönünde mesajlar verdi.