Barış süreci Amed'de halkla tartışılıyor

Amed alt kademe belediyelerinden Yenişehir Belediyesi, düzenli olarak yaptığı mahalle toplantılarında barış sürecini halkla tartıştı.

Amed alt kademe belediyelerinden Yenişehir Belediyesi, düzenli olarak yaptığı mahalle toplantılarında barış sürecini halkla tartıştı. 
Şilbê Yolaltı Mahalle Evi'nde yapılan halk toplantısında, demokratik çözüm sürecinde halkın görüş ve önerileri alındı.
Yenişehir Belediyesi'nen her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği halk toplantıları en son olarak Şilbê Yolaltı Mahalle Evi'nde yapıldı. 
Halk toplantısında konuşan Eşbaşkan Selim Kurbanoğlu,devam eden  barış süreciyle  ilgili bilgiler verdi. 30 yıldır süregelen çözümsüzlükte artık tarihi bir noktaya geldiklerini belirten Kurbanoğlu, "İstedik ki, yapılan hizmetlerin yanı sıra devam eden süreçle ilgili halkımızla sohbet edelim. Sizlerin de basından takip ettiğiniz gibi, kritik ve önemli bir süreç  yürümektedir. HDP ve devlet ilk kez  birlikte bir açıklama yaptılar. Yılardan beri var olan bu sorunları hem Kürtler için  hem de Türkler için dile getiriyoruz. Uzlaşılan 10 maddeyi  birlikte kamuoyuna deklere ettiler. Bu 10 maddenin hükümet tarafından somutlaştırması gerekiyor" şeklinde konuştu. 
Halk toplantısında konuşan Eşbaşkan Ülkü Baytaş da, belediyeciliği klasik anlayıştan çıkartıp halk belediyeciliğine çevirmek istediklerini söyledi. 
Yenişehir ilçesinde yaşayanlarla, ilçede var olan sorunları tartışarak yine çözümü noktasında halkla birlikte hareket ettiklerini belirten Baytaş, "Belediyenin tüm imkanlarını halkımız için seferber etmeye devam edeceğiz. Biz yeniden barışı, müzakereyi ve yeniden yaşamı inşa ederken, bu süreçte halkımızın daha çok birbiriyle kenetlenmesi ve birlikte hareket etmesi gerekir" dedi.
Şilbê Yolaltı Mahalle Evi'nde yapılan halk toplantısında, mahallelilerin görüş ve önerileri alındı.