Çaldıran davasında bir gelişme yok

Çaldıran'da 2 gerilla ile bir lise öğrencisinin öldürülmesinin ardından açılan davanın bugünkü duruşmasında da herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Çaldıran'da 2 gerilla ile bir lise öğrencisinin öldürülmesinin ardından açılan davanın bugünkü duruşmasında da herhangi bir gelişme yaşanmadı.
Van'ın Çaldıran ilçesinde 2 HPG gerillası ile bir lise öğrencinin infaz edildiği olayın ardından açılan davanın 10. duruşması bugün görüldü. Sanıkların tutuklanması talebi kabul edilmedi.

ASKERLER İHBAR ETTİ

7 Ekim 2009 tarihinde HPG gerillaları Sunullah Keserci ve Necmeddin Ahmed Hasa ile lise öğrencisi İbrahim Atabay infaz edilmiş, olay "çatışma" olarak yansıtılmıştı. Ancak operasyona katılan 9 askerin ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı. 
Albay, binbaşı ve üsteğmenin de aralarında olduğu 17 asker, 22 Mayıs 2012'de "kasten insan öldürmek" suçundan tutuklandı. Ancak  emekli Albay Vecihi Halil İyigün dışındaki 16 asker, yapılan itiraz üstüne iki gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İyigün de 7 Ekim 2013'teki duruşmada serbest bırakıldı.

10. DURUŞMA BUGÜN GÖRÜLDÜ

Davanın 10. duruşması bugün Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Mağdur avukatlarından Sinem Coşkun, sanıkların tutuklanmasını istedi, "Benzer davalarda sanıklar aklandı, bu kez böyle olmasın" dedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanması talebini reddederken, Adli Tıp Kurumu'ndan istenen otopsi raporunun beklenmesine karar verdi.
Mahkeme, sanık avukatlarının müvekkillerinin duruşmadan vareste tutulması talebini kabul etmedi.
Duruşma 6 Haziran'a ertelendi.