KCK: Yüzbinler Amara’ya akmalı

KCK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün kutlandığı Amara’ya Kürdistan'ın ve Türkiye'nin her tarafından halkı ve dostları yüz binlerle akın ederek bu onurlu ve muhteşem günü kutlamaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün kutlandığı Amara’ya Kürdistan'ın ve Türkiye'nin her tarafından halkı ve dostları yüz binlerle akın ederek bu onurlu ve muhteşem günü kutlamaya, demokratik ve özgür iradesini görkemli ortaya koymaya ve kendi özgürlüğünü direnişi yükselterek sahiplenmeye çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı,  Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün  vesilesiyle yazılırı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Doğanın uyanışı ile evrenin seslenişine özgürlüğün doğuşu olarak cevap olan Reber APO’nun doğum günü, 4 Nisan demokrasi ve özgürlük mücadelesini veren tüm halklara, halkımıza ve tüm yoldaşlara kutlu olsun” denildi.

‘DİRENİŞ VE ÖZGÜRLÜK BİLİNCİNİ GELİŞTİRDİ’

KCK devamla şu hususlara dikkat çekti:

“Kürt Halk Önderi Reber APO, sömürgeci Türk devletinin Kürt halkını katliam, sürgün, asimilasyon ve entegrasyon politikalarıyla yok etmek istediği koşullarda, Kürt sorununu hiç kimsenin gündemine alıp tartışmaya cesaret edemediği bir ortamda direniş ve özgürlük bilincini geliştirmiştir. Sömürgeciliğin kurulu yaşam düzenine daha çocuk yaşta isyan etmiştir. Köyün imamına “ bu gidişle uçacaksın “ dedirtecek kadar dinde yoğunlaşan Reber APO, daha sonra tanıştığı sosyalizm kuramıyla bilimsel sosyalizmin yolunu seçmiştir.  

Dünya genelinde ve Türkiye'de gelişen 1968 devrimci gençlik hareketinden etkilenen Reber APO, Türkiye devrimci - sosyalist hareketiyle ilişkilenmiştir. 1971 Türkiye devrimci direniş ruhunu ve direnişin öncüleri olan Denizlerin, Mahirlerin ve İbrahimlerin anılarını geliştirdiği demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşatmayı esas almıştır. Reber APO’nun tüm yaşamı demokrasi ve özgürlük idealini gerçekleştirmek için olmuştur. Her türlü zorlukları ve imkansızlıkları mücadele için yeni olanaklar yaratmanın gerekçesi yaparak amansız ve soluk soluğa elli yıllık bir direniş tarihini yaratmıştır. Kapitalist – emperyalizmin halkları kan - revan içinde bırakan vahşi neo – liberal politikalarına karşı Demokratik Konfederalizmin, demokratik özgür yaşamın paradigmasını oluşturarak ezilen ve mücadeleci tüm halkların ve inançların umudu haline gelmiştir. Kadın kırımının acımasızca uygulandığı çağımızda Kürdistan kadınının kurtuluş ideolojisini yaratmış ve Kürdistan kadını bugün dünya emekçi ve direnen kadınlarına öncülük eden bir düzey kazanmıştır.

‘ÖZGÜRLÜK DİRENİŞİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

Reber APO için yaşam, özgürlük için mücadele etmektir. Bu anlamda her zaman özgür yaşamıştır. Kendi özgürlüğünde halklımızın ve insanlığın özgürlüğünü gerçekleştirmenin mücadelesini vermektedir. Halkımızın, Reber APO’nun doğum gününü kendi özgürlük - doğuş günü olarak anlaması bu açıdan değerlidir.

Reber APO’nun doğum gününün kutlandığı Amara’ya Kürdistan'ın ve Türkiye'nin her tarafından halkımızın ve dostlarımızın yüz binlerle akın ederek bu onurlu ve muhteşem günü kutlamaya, demokratik ve özgür iradesini görkemli ortaya koymaya ve kendi özgürlüğünü direnişi yükselterek sahiplenmeye çağırıyoruz.”