Kobanê’nin güney ve güneydoğusundaki çete saldırıları püskürtüldü

Kobanê’nin güney ve güneydoğusunda DAİŞ çetelerinin düzenlediği saldırıları YPG/ YPJ güçleri tarafından geri püskürtüldü.

Kobanê’nin güney ve güneydoğusunda DAİŞ çetelerinin düzenlediği saldırıları YPG/ YPJ güçleri tarafından geri püskürtüldü.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 197’inci devam ettiğini belirtti. Çete gruplarının dün gece Kobanê’nin güney ve güneydoğusunda düzenlediği saldırıların YPG / YPJ güçleri tarafından geri püskürtüldüğünü duyurdu.

“Çete grupları, Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Mîlê köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesiyle çatışmaya dönüşen saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Çatışmalar ardından çete gruplarının saldırıları püskürtülmüştür” denilen YPG Basın Merkezi açıklamasında, Kobanê’nin güneyindeki Sinaa köyü ve yakınlarında çete grupları tarafından dün gece bir saldırı düzenlendiği kaydedildi. Sabah saat 06:00’a kadar süren şiddetli çatışmalar ardından çete saldırılarının geri püskürtüldüğünü belirtti. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesinin öldürüldüğü de açıklamada yer aldı.

Aynı bölgede bulunan Sepeta Ereban köyüne yönelik de YPG / YPJ güçleri tarafından bir saldırı düzenlendiği vurgulanan açıklamada, “Bu saldırıda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.