Suruç Barış Anneleri yüzü kapalı eylem yaptı

AKP Hükümeti’nin bazı maddelerini meclisten geçirdiği “İç güvenlik paketi” yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle, Suruç Barış Anneleri Meclisi üyeleri yüzlerini kapatarak açıklama yaptı, Viranşehirli Barış Anneleri yürüyüş yaptı

AKP Hükümeti’nin bazı maddelerini meclisten geçirdiği “İç güvenlik paketi” yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle, Suruç Barış Anneleri Meclisi üyeleri yüzlerini kapatarak açıklama yaptı. Viranşehirli Barış Anneleri de aynı kapsamda yürüyüş gerçekleştirdi.

SURUÇ

AKP Hükümetinin bazı maddelerini meclisten geçirdiği, ancak toplumun her kesiminden tepkiler alan “İç güvenlik paketi” yasa tasarısı Suruç’ta da Barış Anneleri öncülüğünde yüzü kapalı bir eylemle protesto edildi. Suruç Kaymakamlığı’nın önünde kadınların gerçekleştirmek istediği yüz kapatma eylemine erkelerde destek verirken, eylem polislerin müdahalesi sonucunda Kaymakamlığın yanında bulunan Hergele Meydanı’na taşındı. Eyleme Suruç Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Belediye Eş Başkanı Zuhal Ekmez, DBP ilçe Eş Başkanı Rojda Binici ve kalabalık bir kitle katıldı. Çevreden de destek gören eylemde tüm eylemciler yüzlerini eşarplar ile kapatırken, açıklama yapan Barış Annesi Feride Baran, güvenlik paketinin halklara anlamı taşıdığını dile getirdi. Bu arada yüzlerini kapatan eylemcileri cep telefonları ile çekmeye çalışan polisler ile Belediye Eş Başkanı Zuhal Ekmez arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

‘İÇ GÜVENLİK PAKETİ FAŞİZİMDİR’

Daha sonra açıklamasına devam eden Baran; “Elinizi yakamızdan çekin. İç güvenlik yasası faşizmdir ve bizler geçit vermeyeceğiz. AKP yasanı al başına çal ve biz güvenlik yasası istemiyoruz, İç güvenlik paketi sıkıyönetim yasasıdır ve kabul etmiyoruz. Bizler iç güvenlik paketi değil, özgürlük istiyoruz. Bu yasa genel ve kalıcı sıkıyönetim yasasıdır. Biz kabul etmiyoruz ve derhal meclisten geri çekilsin” dedi.

Açıklama, oturma eylemi ile son buldu.

VİRANŞEHİR

Viranşehir’de de Barış Anneleri DBP ilçe binası önünde bir araya geldi. Anneler, kendilerine destek verenler ile birlikte “Jin şer naxwazin”, “jin aşitiyê dixwazin”, “Kadınız barıştan yanayız” şeklinde sloganlarla Maliye Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Viranşehir Belediye Eş Başkanı Filiz Yılmaz, HDP ilçe Eş başkanı Ayşe Sürücü, DBP ilçe Eş Başkanı Esma Vural’da katılarak destek verdi.  Ceylanpınar Caddesi’nde bulunan Maliye Parkı’na gelen anneler adına açıklama yapan Zühre Tatlı, iç güvenlik paketinin geri çekilmesini istedi. Tatlı, halkın barış ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade etti.