Suruç’ta savaşçıların mezarları ziyaret edildi

Suruç’ta Barış Anneleri öncülüğünde DBP’li kadınların da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti

Suruç’ta Barış Anneleri öncülüğünde DBP’li kadınların da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. Başta Karadut(Araban) köyüne giderek Meral Tekinalp’ın mezarını ziyaret eden grup, sırasıyla Yolcular Belediye Mezarlığına ve ardından da Minazir köyünde defnedilen Emine Oran’ın mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Yolcular mezarlığında Barış Anneleri sözcüsü Zeliha Özkan açıklama yaparak, özgür yarınların yaratıcılarını hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

Daha sonra kadınlar, Mehser köyünde 6 Mart’ta yapılacak mitingin çağrı bildirilerini Suruç’un mahallelerinde dağıttı.

VİRANŞEHİR

Viranşehir’de ise, Barış Anneleri öncülüğünde DBP ve HDP’li kadınlar DBP ilçe binası önünde bir araya geldiler. Ardından Ceylanpınar Caddesi üzerinde bulunan PTT binasına geçen kadınlar siyasi tutuklu kadınlara mektup göndererek, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günlerini kutladılar. Ardından DAİŞ çetelerinin saldırılarından kaçarak Viranşehir’de belediyesinin Êzidîler için kurduğu çadır kampa geçen Kadınlar, Êzidî kadınlara karanfil dağıttılar. Kampta, Avşîn Baxçên Zarokan kreşinin kadınlar için hazırladıkları slayt gösterimi yapıldı.