Til Temir halkı 7'den 70'e seferberlikte

DAİŞ çetelerine karşı Til Temir halkı 7’den 70'e seferberlik ruhu ile çalışıyor. 23 Şubat’ta DAİŞ çetelerinin Til Temir ve Asuri köylerine Habur hattı boyunca yaptığı saldırıdan sonra şehirde Kürt, Asuri ve Araplar çetelere karşı direniş içinde.

DAİŞ çetelerine karşı Til Temir halkı şehirde 7’den 70'e seferberlik ruhu ile çalışıyor. 23 Şubat’ta DAİŞ çetelerinin Til Temir ve Asuri köylerine Habur hattı boyunca yaptığı saldırıdan sonra şehirde Kürt, Asuri ve Arap halkları çetelere karşı direniş içinde. Silah alamayacak durumda olanlar ise YPG, Habur Savunma Meclisi ve Süryani Askeri Meclisi savaşçıları için şehirde kurulan ortak mutfakta yemek yapıyor.
 
Çetelerin Asuri köyleri ve Til Temir'e saldırısında onlarca insan katledildi, yüzlercesinin akıbeti ise halen belirsiz. Çete saldırılarına karşı yaşlı ve çocukların tehlikeli alan dışında tutulmasının dışında şehirde herkes el birliği ile çalışmaları üstleniyor.
 
'LOKANTASINI KAPATTI, SAVAŞÇILARA YEMEK YAPIYOR'
 
Til Temir'e çete saldırısı 10. gününe giriyor. Halk çete saldırılarına karşı YPG, YPJ ve Asuri-Süryani savaşçılarla birlikte seferberlik ruhu ile çalışıyor. Çetelerin 23 Şubat’taki saldırısından silah kullanabilecekler silahlanarak şehirde öz savunma içinde yer alıyor, silah alamayacak durumda olanların ise savaşçı ve kurumsal çalışmaların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara dahil oluyor.
 
Çete saldırısından sonra iş yerini kapatarak direniş güçleri içinde yer alanlardan biri de 2 çocuk babası, Mahir. Çete saldırılarının mutlaka kırılacağına inandığını söyleyen Mahir, lokantacılık yaptığı için savaşçılar için yemek yapmak için mutfakta görevlendirmiş. Silahlanarak cephede yer alma istemesine rağmen ihtiyaç temelinde sürekli bir başka arkadaşı ile birlikte mutfakta görev yaptığını belirten Mahir, "Önemli olan bir hizmet yapmaktır. Bir arkadaşım ile birlikte günlük olarak şehit ailelerimizin yardımları ile cephedeki savaşçılarımız için yemek yapıyoruz. İhtiyaç ve imkanlara göre günde iki öğün yemeği savaşçılar için hazırlıyoruz" diye anlattı.
 
'ŞEHRİMİZ VE ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜR OLACAK'
 
Mutfak yardımında bulunanlardan 50’li yaşlardaki Yekitiya Star üyesi Azize adlı kadın, "Şehrimizin çetelerden temizlenmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Haberleri sürekli izlliyoruz. Çetelerin Tilhemis ve Tilabya daki yenilgisi bize büyük bir moral veriyor. Tiltemir'de de çetelerin yenilerek şehrimizi terk edeceğine inanıyoruz. Önderliğimizin de yakın süreçte İmralı zindanından özgürlüğüne kavuşarak aramıza geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
 
YEMEKTEN SONRA NÖBETE
 
Mutfak çalışmaları içinde yer alanlardan 27 yaşında ve 5 çocuk annesi Dilşa adlı kadın ise, aynı zamanda mahalle öz savunma güçleri içinde yer aldığını belirterek, "Burada savaşçılarımız için yemeği hazırladıktan sonra mahalle güvenliği için silahlarımızı alıp nöbet yerine gidiyoruz” dedi. Çetelerin Til Temir'e saldırısında birçok Yekitiya Star üyesinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Dilşa, "Çocuklarımızın geleceği, onur ve şerefimiz için bir çete üyesini bile Til Temir ve topraklarımızda asla bırakmayacağız" mesajını verdi.
 
'HERKES DAHİL OLMALI'
 
Komün üyesi Cihan ve 30 yaşındaki Emersi de mutfak çalışmalarına katılmak için gelenlerden. Çete saldırılarını kırmak ve çeteleri topraklarından kovmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyleyerek, destek sunabilen herkesin çalışmalara dahil olmaları çağrısında bulundular.