Türk devletinin katlettiği Kavak, Yılmaz ve Özdel için buluştular

Kayıp yakınları ve İHD üyeleri, Türk devletinin katlettiği Cemal Kavak, Kadri Yılmaz ve Rojhat Özdel için buluştu.

KAYIP YAKINLARI

Kayıp yakınları ve İHD Amed Şubesi üyeleri, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemini bu hafta da sürdürdü. Amed’in Rezan ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen ve 794'üncü haftaya giren eylemde, 24 Nisan 1996’da kaybedilen ve failleri 'bulunamayan' Yargı-Sen üyesi olan ve sendikal faaliyetler yürüten Cemal Kavak’ın akıbeti soruldu.
İHD Amed Şube Sekreteri Ömer Saman, hastalıkları ve ilerlemiş yaşına rağmen tutuklanan Makbule Özer’in durumuna da dikkat çekti.

Büro Emekçileri Sendikası Eşbaşkanı Süleyman Öğüt ise "Toplumun kanayan yarası olan bu acıların dindirilmesi için hesap sorulması gerekiyor” dedi.
İHD Amed Şubesi Kayıp Komisyon Üyesi Fırat Akdeniz de Cemal Kavak’ın hikâyesini okudu.


ÊLİH
İnsan Hakları Derneği (İHD) Êlih Şubesi üyeleri, eylemlerinin 630’uncu haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde buluştu. Eyleme Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi – TJA) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih İl Örgütü de katıldı.

Bu haftaki eylemde, Nisan 1994’te gözaltına alındıktan sonra, kendisinden bir daha haber alınamayan Kadri Yılmaz’ın hikâyesine dikkat çekildi. Açıklamayı İHD Êlih Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi okudu.
 
COLEMÊRG
İHD Colemêrg Şubesi ve kayıp yakınları, Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Eyleme, kayıp yakınlarının yanı sıra DEM Parti Gever Belediye Meclis üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti Gever İlçe Örgütü üyeleri ile Barış Anneleri katıldı. Eylemin 120’nci haftasında Gever’de 2014 yılında polisler tarafından katledilen Rojhat Özdel’in failleri soruldu.
Bu hafta basın metnini İHD Colemêrg Şube Sekreteri Pınar Zengin okudu.