Van halkı 4 Nisan’da Amara’da olacak

DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Van halkını Amara’da yapılacak olan kutlamalara katılmaya davet etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da yapılacak kutlamalara kitlesel olarak katılmak amacıyla Van’da yürütülen çalışmalar sürerken, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin,  halkı Amara’da yapılacak olan kutlamalara katılmaya davet etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da Amara’da yapılacak kutlamalara ilişkin DBP İl binasında basın toplantısı düzenleyen DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin,  3 Nisan’da Van’dan kitlesel olarak Amara’ya gideceklerini belirterek, tüm Van halkını Amara’da düzenlenecek doğum günü kutlamalarına katılmaya davet etti.

‘SAYIN ÖCALAN İÇİN NE YAPSAK AZDIR’

“4 Nisan 2015’te dünümüzü, bugünümüzü ve yarınımızı borçlu olduğumuz Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayacağız” diyen Şahin,  Öcalan’ın  yok sayılan, inkar edilen halkına ve  dünya halklarına özgür ve barış  dolu bir dünya bırakmak için 16 yıldır tecrit koşullarında direndiğine vurgu yaptı. Şahin devamla, “Sayın Öcalan, tecrit koşullarında dahi düşüncelerinden ve mücadelesinden asla taviz vermedi. Dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir direniş sergiledi ve sergiliyor. 21 Mart 2013’te verdiği barış manifestosuyla yeni bir dönemin kapısını açtı ve halklara onurlu bir barışı sağlamak için büyük bir çaba gösteriyor. Dünya kadınlarının yaşadığı zorlukları görerek onların özgürleşmesi için ortaya yeni bir paradigma sunarak bizlere Rojava kadın devrimini hediye etti.  Bunu gören Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve emperyalist güçler de Sayın Öcalan’a yönelik tecrit politikalarını sürdürüyor. Bizler de onunla aynı yüzyılda yaşamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya tarihinin sayılı liderlerinden biri olan Sayın Öcalan için biliyoruz ki; ne yapsak azdır. Ancak biz halklara düşen görev onun fikirlerine ve mücadelesine sahip çıkmak ve hayata geçirmektir. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

‘TÜM HALKIMIZI AMARA’YA DAVET EDİYORUZ’

Başta siyasi partiler DBP- HDP olmak üzere, MEYA-DER, TUYAD-DER, Barış Anneleri Meclisi, KJA, GÖÇ-DER ile VADAY-DER ve halkla  birlikte Öcalan’ın doğum gününü kutlamak üzere  tüm Kürt halkı gibi  4 Nisan’da Urfa’nın Halfeti İlçesi’nde yapılacak olan doğum günü kutlamalarına kitlesel katılım için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şahin, “Bu nedenle 3 Nisan 2015 tarihinde  saat 10.00’da DBP İl binası önünde toplanarak kitlesel bir biçimde Amara’ya hareket edeceğiz. Amara’ya gelmek isteyen halkımızı ilçe örgütlerimize başvurmaya ve 3 Nisan günü partimizin önünden toplanmaya çağırıyoruz” diye konuştu.