Wêranşar'da Çarşema Sor kutlandı

Êzidîler, Wêranşar'da ilk defa kitlesel olarak Çarşema Sor'u kutladı.

ÇARŞEMA SOR

Riha'nın Wêranşar ilçesine bağlı Birç (Burç) kırsal mahallesinde yaşayan Êzidîler, ilk defa kitlesel olarak Çarşema Sor Bayramı'nı kutladı. Kültür Evi önünde yapılan kutlamaya çok sayıda Êzidînin yanı sıra farklı inançtan birçok kişi katıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz, Mêrdîn Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Wêranşar Belediye eşbaşkanları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan da kutlamaya katıldı.

Misafirlere çeşitli ikramların sunulduğu kutlamaya kadınlar ve çocuklar ulusal kıyafetlerle katıldı.

 Yaşar Burç, Wêranşar'da ilk kez kitlesel kutlanma yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Êzidî pirlerinden Şükrü Sümer, Çarşema Sor ve Êzidî inancı ile ilgili bilgiler paylaştı.

Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, Êzidîlerin 74 fermana karşı direnerek bayramlarını kutladığını kaydetti. Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ise "Êzidî halkı kadim bir halk. Kültür ve inançlarına her zaman sahip çıktılar" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından bayram yemeği yenildi, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi, Êzidîler için kutsal olan Tewafa Xerke ve Berat ibadeti düzenlendi.

Etkinlikte Sanatçı Azad Bedran da şarkılar seslendirdi.