Batman’da AVM’lere karşı ‘halk marketi’ kuruluyor!

Ulusal market zincirleriyle rekabet edebilmek amacıyla tek çatı altında birleşen Halk İndirim Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Çetin İbri ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nasır Taş’ı ziyaret etti.

Ulusal market zincirleriyle rekabet edebilmek amacıyla tek çatı altında birleşen Halk İndirim Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Çetin İbri ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nasır Taş’ı ziyaret etti.

Son yıllarda Batman’da birbiri ardına açılan AVM’lere ve süper marketlere karşı güçlerini birleştirirek, ulusal market zincirleriyle rekabet edebilmek amacıyla kurulan Halk İndirim Marketleri (HİM) yöneticileri Batman Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Nasır Taş’ı ziyaret etti. Aralarında Halk İndirim Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Çetin İbri’nin de bulunduğu yönetim kurulu üyelerini Eşbaşkan Yardımcısı Nasır Taş makamında kabul etti. Kendilerini kabul ettiği için Eşbaşkan Yardımcısı Taş’a teşekkür eden İbri, Halk İndirim Marketleri’nin kuruluş amacı ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar Batman’da 16 Market açtıklarını dile getiren İbri, Batman’daki market sayısı hedeflerinin 72 olduğunu belirtti.

‘HALKIN LEHİNE OLAN HER GİRİŞİMİ DESTEKLİYORUZ’

Halk İndirim Marketleri gibi bir girişimin Batman açısından önemine değinen Eşbaşkan Yardımcısı Taş, “Ulusal market zincirleriyle rekabet gücünü ortaya çıkaran, hem küçük esnafın ayakta kalmasını hem de halkın çıkarını gözeten böyle bir girişimi biz Batman Belediyesi olarak yürekten destekliyoruz. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Batman’da da AVM ve süper marketlerin küçük esnaflar üzerindeki etkisi gerçekten çok yıkıcı. Gün geçtikçe her yerde olduğu gibi biz de küçük esnaflar ve marketlerin kaybolduğunu görüyoruz. Kentin dokusunu bozan, ekonomik ve sosyal hayatı halkın zararına zehirleyen bu sürece karşı küçük esnaflarımızın ortaya koyduğu bu irade heyecan verici. Kalite ve ucuzluğu aynı anda sunmayı hedefleyen her çalışmayı biz önemli görüyoruz. Halk İndirim Marketlerinin halkın lehine ortaya koyduğu ilkeler, Batman Belediyesinin de ilkeleriyle uyuşuyor. Halkımızın yararına, esnaflarımızın çıkarına olan her faaliyeti biz değerli bir çaba olarak görüyoruz. Bizim de dileğimiz, Batman’ın her mahallesinde, her sokağında bu marketlerin açılması, halkımızın da buralardan faydalanmasıdır. Bu sürece belediye olarak destek olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.